HET BOSSCHE PALET

Vereniging tot bevordering der beeldende kunsten te ‘s-Hertogenbosch

Onze begeleiders


Hans van den Merkhof 300
Hans van den Merkhof

Hans van den Merkhof 

In de groep van Hans wordt hoofdzakelijk gewerkt met potlood, pastel en acrylverf. De beginner gaat leren waarnemen en kijken naar dingen in het dagelijks leven. De gevorderde gaat zijn of haar creativiteit verder ontwikkelen in de gekozen techniek of combinatie van technieken. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van een eigen artistieke visie en het leren van technische vaardigheden. Leden worden individueel begeleid, met veel ruimte voor het persoonlijke proces. Er kan gewerkt worden naar stilleven en als referentiemateriaal kunnen eigen foto’s worden gebruikt. Dit laatste voor de meer gevorderde leden.


Peter Linnartz 

In de portretgroep wordt iedere cursist naar eigen kunnen en mogelijkheden geholpen in het neerzetten van een goed portret. Materiaalkeuze is vrij. Meestal te beginnen met houtskool of potlood, dat kan later plaatsmaken voor inkt, krijt, aquarel, acryl of olieverf. De docent loopt steeds langs en biedt hulp of maakt een opmerking waardoor je steeds verder kunt. Doordat er elke keer een ander model zit is er steeds weer een nieuwe uitdaging. Omdat er geconcentreerd gewerkt wordt is het vaak muisstil: vanuit die stilte is dan weer concentratie mogelijk.

Peter Linnartz 250
Peter Linnartz

 

Margriet van Delft 250 2
Margriet van Delft

Margriet van Delft  

In de groep van Margriet wordt verschillend gewerkt.
Er zijn deelnemers die hun eigen onderwerp inbrengen en daar hun eigen weg in zoeken. Daar krijgen ze begeleiding bij van Margriet.
Anderen volgen het programma zoals Margriet dat aandraagt. Ze biedt steeds in een blok van drie weken hetzelfde onderwerp aan, dat dan steeds met een andere nadruk uitgewerkt wordt. Er wordt vooral naar waarneming gewerkt.
Zo wordt er de 1e keer een zelfstandige tekening van iets gemaakt. Daarbij komen diverse tekenmaterialen aan bod.
De 2e keer wordt hetzelfde onderwerp geschilderd. Dit kan naar keuze aquarel, acryl of olieverf zijn.
De 3e keer wordt (via diverse wegen) een abstractie van het onderwerp gemaakt.Saskia van Oversteeg  

Bij Saskia wordt gewerkt aan de hand van een opdracht of aan eigen werk. De beginners werken aanvankelijk met potlood om de basis te leren. Daarna kan men in overleg met Saskia meedoen met de rest van de groep of werken aan eigen werk. De opdrachten voor de gevorderden zijn heel divers en worden uitgewerkt in verschillende materialen en technieken. Bij specifieke wensen, bijvoorbeeld om een  zelf gekozen techniek te leren of uit te diepen, kan daar uiteraard om gevraagd worden. Saskia is er om te begeleiden en te helpen zoeken naar ieders mogelijkheden en talenten, om uiteindelijk te komen tot een eigen stijl of deze verder te ontwikkelen.

Saskia van Oversteeg 250
Saskia van Oversteeg