HET BOSSCHE PALET

Vereniging tot bevordering der beeldende kunsten te ‘s-Hertogenbosch

Onze begeleiders


Hans van den Merkhof 300
Hans van den Merkhof

Hans van den Merkhof 

In de groep van Hans wordt hoofdzakelijk gewerkt met potlood, pastel en acrylverf. De beginner gaat leren waarnemen en kijken naar dingen in het dagelijks leven. De gevorderde gaat zijn of haar creativiteit verder ontwikkelen in de gekozen techniek of combinatie van technieken. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van een eigen artistieke visie en het leren van technische vaardigheden. Leden worden individueel begeleid, met veel ruimte voor het persoonlijke proces. Er kan gewerkt worden naar stilleven en als referentiemateriaal kunnen eigen foto’s worden gebruikt. Dit laatste voor de meer gevorderde leden. Bij afwezigheid zal de begeleiding worden overgenomen door Patrice Vermeer

 

Peter Linnartz 

In de portretgroep wordt iedere cursist naar eigen kunnen en mogelijkheden geholpen in het neerzetten van een goed portret. Materiaalkeuze is vrij. Meestal te beginnen met houtskool of potlood, dat kan later plaatsmaken voor inkt, krijt, aquarel, acryl of olieverf. De docent loopt steeds langs en biedt hulp of maakt een opmerking waardoor je steeds verder kunt. Doordat er elke keer een ander model zit is er steeds weer een nieuwe uitdaging. Omdat er geconcentreerd gewerkt wordt is het vaak muisstil: vanuit die stilte is dan weer concentratie mogelijk.

Peter Linnartz 250
Peter Linnartz

 

Saskia_van_Oversteeg-250.jpg
Saskia van Oversteeg

Saskia van Oversteeg

Bij Saskia wordt gewerkt aan de hand van een opdracht of aan eigen werk. De beginners werken aanvankelijk met potlood om de basis te leren. Daarna kan men in overleg met Saskia meedoen met de rest van de groep of werken aan eigen werk. De opdrachten voor de gevorderden zijn heel divers en worden uitgewerkt in verschillende materialen en technieken. Bij specifieke wensen, bijvoorbeeld om een zelf gekozen techniek te leren of uit te diepen, kan daar uiteraard om gevraagd worden. Saskia is er om te begeleiden en te helpen zoeken naar ieders mogelijkheden en talenten, om uiteindelijk te komen tot een eigen stijl of deze verder te ontwikkelen.

 

Patrice Vermeer

Deze schildergroep is geschikt voor alle niveaus. Van elkaar kun je leren. Iedereen werkt op zijn eigen manier. Er wordt hoofdzakelijk aandacht besteed aan technieken van schilderen met acrylverf, aquarelverf, tekenen en kleurgebruik. Het staat vrij om ook met andere materialen te werken. Vrijblijvend kun je meedoen aan opdrachten. Na elke les kijken we samen naar ieders werk. Het resultaat kan goed uitpakken. Toch is het voornaamste doel plezier te hebben en bezig te zijn met je materialen en technieken. 

PatriceVermeer zw
Patrice Vermeer